Andersen

Teddy Mackó – film

A tegnapi naptól a magyar mozikban is látható filmről szeretnék most néhány gondolatot megosztani, hogy őszinte legyek, személy szerint elég sokáig voltam a hatása alatt. Hogy miért? Mert igaz történet!

forrás: www.port.hu

forrás: www.port.hu

Azt már régebben is említettem hogy az időjárás nem igazán kegyes hozzánk itt Dániában. Éppen ezért ha a dánok útra kelnek, a 100% napsütés a legfontosabb kitétel számukra! Mindemellett persze az sem mellékes hogy nekik ez igencsak megfizethető. Tehát itt ha valaki azt mondja Thaiföldre megyünk két hónapra, nem egy akkora “szenzáció”.  Viszont Thaiföld hallatán felkaphatja  az ember a fejét, különösen ha az illető férfi és egyedülálló.

Ahogy máshol se, itt sem a legegyszerűbb dolgok egyike a társkeresés. Sőt! Több emberrel is beszéltem, és azt hiszem hogy ezek után kijelenthetem, hogy itt nem hogy a nő a nyak, ami irányítja a fejet, hanem maga a fej is a nő. Persze mindez csak úgy teljes, ha azt is hozzáteszem, kivételek természetesen vannak. Talán így már nem csodálkozunk annyira, hogy a dán férfiak miért utaznak el a világ végére feleségért.

Ezzel kapcsolatban már nem egy iroda kínálja szolgáltatásait. De ami engem elborzaszt az az hogy a magukat -a nagy szegénység miatt- áruló fiatal lányokat végül is “megveszik” a jómódú nyugati férfiak.

A nyelviskolában nem egy olyan lánnyal találkoztam, aki “így” került ide. (Fülöp-szigetekről, Thaiföldről, Srí-Lankáról)

Hogy őszinte legyek sok minden látszik az arcukon, de az nem hogy boldogok lennének itt. Az egyikőjük például még csak 25 éves, de már van az előző kapcsolatából egy 7 és egy 9 éves gyereke, akik Thaiföldön maradtak a nagyszüleikkel. Ő eljött egy jobb világ reményében, mivel talán innen dán feleségként tud segíteni rajtuk, azzal hogy pénzt küld haza. Évente egyszer utaznak látogatóba hozzájuk, mindössze 3 hétre.

A filmbeli főszereplő Dennis 38 évesen még otthon lakik… ez egyáltalán nem tipikus. Itt már van aki 16 évesen azt választja hogy elmegy otthonról. Azt nem mondanám hogy a saját lábára áll, mert a továbbiakban is segítik a háttérből.

Az öreg autókon talán csodálkoznak a nézők, pedig ez itt teljesen normális. Itt olcsóbb egy házat megvenni mint egy új autót. Illetve még az is ide tartozik hogy nem státusz szimbólum számukra. Nem számít hogy kinek milyen van. Az utcán a járókelők között járva-kelve sem lehet megmondani, kinek vajon mennyi pénz lapul a zsebében, mivel a középrétegben vannak szinte a legtöbben.

Az hogy lakást / házat bérelnek vagy a saját tulajdonuk, megint csak nem fontos. Azzal hogy csak bérlik, meg van a lehetőségük arra, hogy bármikor helyet változtassanak, akár országon, de akár a világon belül is.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!