Andersen

Húsvétolás a dánoknál

forrás: www.romantikeren.dk

Napjainkban ez az ünnep már sokkal lazább számukra, nem csak arról szól, hogy a családok közösen töltenek időt, tojást festenek és csokitojást esznek.

www.trekearth.com

A dán családok többsége ekkor inkább a kikapcsolódást részesítik előnyben . Ez nem véletlen, hiszen a tavaszi szünettel összekötve már egy hosszabb időre tudnak elugrani a télből a nyárba.

www.cakescraps.com

A magyar és a dán hagyományok szerint is a húsvéti nyúl „tojja” a nyalánkságokat.

Míg a magyarok vizesvödörrel & parfümmel szaladnak a hölgyek után, locsolás címszóval, addig a dánok Húsvét hetén titokzatos leveleket küldözgetnek egymásnak.

„Gækkebrev” – „Fogadj levél”

A feladat: ki kell találni hogy kitől kaptuk a kézzel készített és verssel díszített, húsvéti üdvözlőlapot!

forrás: www.kibsk.skoleblogs.dk

A mellékelt rím is azt a célt szolgálja hogy mielőbb rájöjjünk, valamint  a feladó személy pontosan kipontozza nevét a kártya alján. Aki ismeri a dán humort, az tudja hogy ez ennek a „része”. Így ugratják egymást. Viszont mindez életkortól független! Háromszor ugorhatunk neki, ha sikerül mi kapunk egy hatalmas csokitojást a küldőtől, viszont ha nem találtuk el Húsvét vasárnapjáig, akkor nekünk kell postázni egyet a levél feladójának.

www.szerelemplaza.hu

Például: ez a levél soronként varázsolta el nevem,most rajtad múlik, hogy kitalálod-e, de ha eljön Húsvét napja, és a válasz nem érkezik meg tőled, te jössz nekem eggyel ajándékba– Micsoda szégyen!

Ha valaki szeretné kipróbálni, még megteheti! Íme egy kis videó hogyan is kell:

 

Andersen blogja ezúton szeretne mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánni!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!