Andersen

Bemutatkozik a főváros

Összesen háromszor jártam eddig Koppenhágában. Sajnos minden alkalommal eddig egy-egy napra mentem, így egy kicsit mindig “lótásfutás” sikeredett belőle, de ettől eltekintve megéri!

Én csak ajánlani tudom, akinek módomban áll meg is mutatom (szüleim, testvérem, barátok -persze csak azoknak, akik nem félnek a hidegtől 🙂 -)

Sokat gondolkoztam rajta hogyan tudnám mindazt amit ott láttam papírra vetni… és végül egy videósorozat mellett döntöttem!

Legelsőnek a különc Christiania város részbe kalauzollak el titeket, amit az 1969-es woodstocki fesztivál ihletett. A béke és a zene jelszavain túl, amit még érdemes tudni: a kannabisz engedett, viszont a kemény drogok és a fegyverek tiltottak.

Másodjára a vidámparkot, ami 1843-ban nyitotta meg kapuit, kortól független és amit itt Tivolinak hívnak:

https://www.youtube.com/watch?v=7xLsJ9OiAh0

Harmadjára következzék egy rövid bemutató az eddigi fotóimból, a hűvös elegancia városáról, Koppenhágáról (Christiania, A tőzsde épülete, Christiansborg palota (a dán parlamentnek ad helyet), Az új Operaház (a világ egyik legmodernebb operaháza), Amelienborg palota (a dán királyi család téli rezidenciája), Új-kikötő (a tipikus dán színes házak lelőhelye), A kis hableány szobra (H.C.Andersen meséjéből), A királynő hajója (nyaranta ezzel közlekedik országon belül), Tivoli, Városháza, Főpályaudvar)

https://www.youtube.com/watch?v=2L-7-G1oKvg

Dánia két hídját semmi esetre sem szabad kifelejtsem, paramétereik önmagukért beszélnek:

És végül, de nem utolsó sorban egy cseppnyi sziget, ami Svédország alatt fekszik ugyan, de még Dánia részét képezi, Bornholm szigete:

Legközelebb Grönlandot és a Feröer szigeteket célozzuk meg! De addig is ne feledjétek Andersen a Facebookon is aktívan tevékenykedik.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!